Benriach
The Twelve.
Benriach är ett av de destillerier som moderniserat lagringstekniker och som mer än något annat visat vad man kan åstadkomma med innovativ fatlagring.
Benriach är ett av de destillerier som moderniserat lagringstekniker och som mer än något annat visat vad man kan åstadkomma med innovativ fatlagring.
Benriach är ett av de destillerier som moderniserat lagringstekniker och som mer än något annat visat vad man kan åstadkomma med innovativ fatlagring. Den så hyllade och klassiska tolvåringen har nu fått ett nytt recept där tre fattyper bildar en smakfull trio.
Gyllene, honungsfärgad.
Honung, kokos, lönnsirap och blåbärspaj.
Maraschino-körsbär, citrus, rostade hasselnötter, sultanrussin, choklad och kaffe.
Just drinks has over 50 brands so you will certainly find something that fits your taste.
Just drinks har över 50 olika sorters drycker så du kommer säkerhet att hitta något som passar din smak.
Agitator Chestnut Cask är en trevlig och rolig svenskproducerad whisky. Den är ett perfekt val för alla som vill prova något annorlunda. Att lagra whisky på kastanjefat ger en helt annan smakbild än traditionellt eklagrad whisky. Kastanjelagringar är mycket ovanliga och Agitator är ett av få destillerier som har sådan whisky i sin core range. Det är en perfekt whisky att ha med som något som sticker ut i en provning, eller att komplettera en whiskysamling med för den som vill ha något unikt i hyllan. Smaken är rund och kryddig och gör den till en utmärkt ”sipping dram”.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal. Dessförinnan har den lagrats under sex år på både PX- och Oloroso-fat, som är Glendronach signum. Resultatet är en synnerligen fruktig och fyllig tungviktswhisky med massor av aromer och smaker. Bakom kompositionen står master blender Dr. Rachel Barrie. Det avslutande portvinslagringen lockar fram mörka bär, svarta vinbär, tranbär och skogstoner.
De flesta destillerier tillverkar samma typ av whisky som de i huvudsak lagrar på en eller några få fattyper. Benriach däremot gör tre typer av whisky som de lagrar på mängder av fat från hela världen. Mångfalden ger Master Blender Rachel Barrie en enorm verktygslåda när hon utvecklar och experimenterar med sin whiskys många möjligheter. Ur de fyra pannorna tar Benriach varje år ut gott och väl två miljoner liter råsprit. Det är dels lättrökt råsprit i klassisk Speysidestil, dels hårt rökt och dessutom en trippeldestillerad råsprit. Dessa stilar i kombination med ett mycket aktivt fatarbete och med lagring på mängder av fat, gör Benriach till Speysides, och antagligen hela Skottlands, mest mångfacetterade destilleri.
Maighstir är resultatet av ett samarbete mellan Kentucky Owl® Master Blender, John Rhea, och Scotch Whisky Master Blender, Maureen Robinson. Maighstir (uttalas May-stir) är ett traditionellt gaeliskt ord som betyder "Mästare".