Glenglassaugh
- 12 years.
Glenglassaugh 12 Years Old är ett typexempel på hur en kustnära whisky smakar. I det här fallet får de maritima tonerna sällskap av varma tropiska vindar med frukt och blommighet.
Glenglassaugh 12 Years Old är ett typexempel på hur en kustnära whisky smakar. I det här fallet får de maritima tonerna sällskap av varma tropiska vindar med frukt och blommighet.
Glenglassaugh 12 Years Old är ett typexempel på hur en kustnära whisky smakar. I det här fallet får de maritima tonerna sällskap av varma tropiska vindar med frukt och blommighet. Det är en mild och insmickrande whisky där alkoholen maskeras bakom milda smaker och aromer. Glenglassaugh 12 Years Old är en utmärkt och okomplicerad sällskapswhisky, en spännande bekantskap och ett första steg mot en åldersbestämd core rang som nu håller på att återuppbyggas på Glenglassaugh.
Gyllene brons.
Hav, aprikos, mjuk vanilj och en tropisk blommighet.
Nötigt, dadlar, fikon, körsbär och angenäma gräddiga toner.
Just drinks has over 50 brands so you will certainly find something that fits your taste.
Just drinks har över 50 olika sorters drycker så du kommer säkerhet att hitta något som passar din smak.
Smoky Ten är mycket rökigare än det vi vanligen träffar på hos whiskysorterna från Speyside. Smoky Ten är en återgång till den ursprungliga stilen som en gång tillverkades här på Speyside. Den lagras minst 10 år och traditionalister hävdar att det är då den optimala balansen mellan den bittersöta torven och ekfaten infunnit sig. Denna sällsynta Single Malt, från hjärtat av Speyside, har underbara toner av torvrök som är smart kombinerade mot en bakgrund av fruktighet, blommighet och tilltalande ek.
Det första släppet under Master Blender John Rhea, denna bourbon har en specifik alkoholhalt för att vara mer tillgänglig. Wiseman Bourbon Whiskey är tillverkad av 4 olika Kentucky Straight Bourbons som valts ut för deras unika smak.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal. Dessförinnan har den lagrats under sex år på både PX- och Oloroso-fat, som är Glendronach signum. Resultatet är en synnerligen fruktig och fyllig tungviktswhisky med massor av aromer och smaker. Bakom kompositionen står master blender Dr. Rachel Barrie. Det avslutande portvinslagringen lockar fram mörka bär, svarta vinbär, tranbär och skogstoner.
Sandend är ett skolexempel på whisky i den kustnära stilen, och ett utmärkt exempel på hur whisky som lagrats alldeles intill havet utvecklas under lagringstiden. Det är en mild och lättdrucken whisky, närmast snäll trots den höga alkoholhalten. Det är en utmärkt sippingdram som inledning på en provning eller som avslutning på en god middag.