
Jack Daniel's - Gentleman Jack
Att skapa något som varar i över 150 år kräver tålamod, styrka – och själ. Allt detta hittar du i människorna och berättelsen bakom Jack Daniel’s.
Att skapa något som varar i över 150 år kräver tålamod, styrka – och själ. Allt detta hittar du i människorna och berättelsen bakom Jack Daniel’s.
Gentleman Jack föddes 1988 vid Jack Daniel’s destilleri i Lynchburg, Tennessee. Precis som Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, genomgår Gentleman Jack en process där den långsamt rinner genom träkol innan den går i fat. Gentleman Jack får dock en extra ‘välsignelse’ då den genomgår denna process två gånger – både innan och efter att den har mognat i ekfat under 4-6 år. Gentleman Jack är en fyllig whiskey med en silkeslen, varm och behaglig eftersmak som passar perfekt 'On the Rocks'. 'Det är en gentleman’s order!'
Gyllengul färg
Stor, nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vanilj, lönnsirap, torkad frukt, lakritsrot och mörk choklad.
Smakrik, harmonisk whiskey med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vaniljfudge, lönnsirap, torkad frukt, lakritsrot, smörkola och valnötter.
Just drinks has over 50 brands so you will certainly find something that fits your taste.
Just drinks har över 50 olika sorters drycker så du kommer säkerhet att hitta något som passar din smak.
Smakrik, kryddig whiskey med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av aprikosmarmelad, hasselnötter, smörkola, apelsin och vaniljfudge. Serveras rumstempererad som avec, eller används som drinkingrediens.
De flesta destillerier tillverkar samma typ av whisky som de i huvudsak lagrar på en eller några få fattyper. Benriach däremot gör tre typer av whisky som de lagrar på mängder av fat från hela världen. Mångfalden ger Master Blender Rachel Barrie en enorm verktygslåda när hon utvecklar och experimenterar med sin whiskys många möjligheter. Ur de fyra pannorna tar Benriach varje år ut gott och väl två miljoner liter råsprit. Det är dels lättrökt råsprit i klassisk Speysidestil, dels hårt rökt och dessutom en trippeldestillerad råsprit. Dessa stilar i kombination med ett mycket aktivt fatarbete och med lagring på mängder av fat, gör Benriach till Speysides, och antagligen hela Skottlands, mest mångfacetterade destilleri.
Smoky Ten är mycket rökigare än det vi vanligen träffar på hos whiskysorterna från Speyside. Smoky Ten är en återgång till den ursprungliga stilen som en gång tillverkades här på Speyside. Den lagras minst 10 år och traditionalister hävdar att det är då den optimala balansen mellan den bittersöta torven och ekfaten infunnit sig. Denna sällsynta Single Malt, från hjärtat av Speyside, har underbara toner av torvrök som är smart kombinerade mot en bakgrund av fruktighet, blommighet och tilltalande ek.
Varje ny batch är unik med sin egen distinkta smakprofil, noggrant framtagen av Master Blender John Rhea. Dessa mycket eftertraktade, skickligt blandade, hantverksmässiga bourboner har blivit en omedelbar sensation. Batch #12 är en unik blandad whisky som använder sig av mycket speciella, välåldrade, djärva bourbons som är mellan 4 och 14 år gamla.